Zwartkop Caique

Deze mooie papegaaien kenmerk zich door een sterke, rechte vlucht en een luide , maar ook melodieuze stem. De vogels houden onderling contact met elkaar door roepen die klinken als schaar aant.   Herkomst : Het noorden van zuid Amerika, noordelijke van de amazone rivier , van ongeveer peru en Columbia tot de Guiana''s.   Voeding : Zaadmengeling grof, groente en fruit en eivoer pate. De kleuren van de geslachten zijn aan elkaar gelijk. De jongen zijn bleker in de oranjegele kleuren, de iris is bruin , de snavel hoornkleurig. Lente van de vogel is 23 cm en een gewicht van ongeveer 158 tot 162 gram.   De kweek : ik zelf heb een koppel en het is een bewezen koppel. Ze hebben een binnenhok en een buitenhok. De papegaaien zijn intelligent , leergierig , speels en geweldig nieuwsgierig. De pop legt drie , soms vier eieren die circa 25 tot27 dagen worden bebroed. De jongen verlaten na ongeveer 68 tot 70 dagen het nest. Broedblok is 20 x 20 x 35 cm, invlieggat: diameter 8 cm.